T-Mobile sim only abonnementen vergelijken

Kies hier het gewenste T-Mobile sim only abonnement, en wij tonen je alle aanbiedingen van T-Mobile sim only abonnementen in een handige vergelijking.
 
 

0 sim only abonnementen gevonden

Er zijn geen abonnementen gevonden. Pas de filteropties hiernaast aan, of herstel het filter naar de beginwaarden
Er zijn geen abonnementen gevonden. Pas de filteropties hiernaast aan, of herstel het filter naar de beginwaarden.
Loading..
Bezig met laden...
Wat is een SIM-only abonnement?

Een SIM-only abonnement, vaak aangeduid als SIM-only, SIM only of SIMonly, is een mobiele telefoon abonnement, zonder een nieuwe mobiele telefoon, GSM, smartphone, phablet of tablet.

Bij een SIM-only abonnement ontvang je een bundel bestaande uit een oneindige- of beperkte hoeveelheid minuten, sms-jes en data. Je betaalt alleen voor aansluiting op het netwerk en het gebruik van het netwerk van de provider. Je ontvangt alleen een nieuwe simkaart, geen nieuwe mobiele telefoon.

Een SIM-only abonnement is een prima optie wanneer je al een goed werkende mobiele telefoon hebt en daar erg tevreden over bent. Tevens kan een SIM-only abonnement stukken goedkoper uitvallen t.o.v. aanbiedingen waarin wel een mobiele telefoon is opgenomen.

Wil je wel een nieuwe mobiele telefoon, dan is het interessant om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een los toestel te vergelijken met vergelijkbare abonnementen waarbij zowel toestel als abonnement worden geleverd. Zeker wanneer je het geen probleem vindt om het toestel in een keer te betalen. Over de gehele contractperiode betaal je in dat geval minder dan bij een mobiel abonnement inclusief mobiele telefoon. Je krijgt namelijk niet te maken met maandelijkse kosten voor het afbetalen van het toestel.

Voor en SIM-only abonnement is het van belang dat je de beschikking hebt over een simlockvrije mobiele telefoon. Toestellen die verkregen zijn bij een abonnement kunnen na afloop van een bepaalde periode simlockvrij worden gemaakt. Dat gebeurt kosteloos.

Sluit je een SIM-only abonnement af, let dan op welk type SIM-kaart je besteld. Mobiele telefoons maken namelijk gebruik van verschillende type SIM-kaarten.

Terug naar boven
Waarom kiezen voor een SIM only abonnement?

Loopt de contractperiode van je abonnement op zijn eind, ben je tevreden over mobiele telefoon die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer toestel, dan is het interessant om over te stappen naar een SIM only abonnement. Op deze manier bespaar je de kosten voor de aanschaf van de mobiele telefoon. Niet alleen de eenmalige kosten, maar ook de maandelijkse kosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de mobiele telefoon. Overstappen naar een SIM only abonnement is daarom een goede manier om je maandelijkse uitgaven voor een mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de hoeveelheid data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

Steeds meer mensen kiezen er voor om een SIM only abonnement te combineren met de aanschaf van een losse mobiele telefoon. Dit in plaats van een mobiel abonnement inclusief mobiele telefoon. Over het algemeen bespaar je op deze manier aanzienlijk over de gehele contractperiode bezien.

Een tweede voordeel is dat in de meeste gevallen van een SIM only abonnement deze maandelijks opzegbaar is. Je bent daardoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere provider of om de overeenkomst (tijdelijk) stop te zetten. Bij een abonnement inclusief mobiele telefoon teken je een overeenkomst van direct 1 of 2 jaar.

Een derde voordeel van de aanschaf van een SIM only abonnement en een losse mobiele telefoon is dat er geen registratie plaatsvindt van het feit dat je een lening aan bent gegaan (wat in de meeste gevallen bij de anschaf van een abonement inclusief toestel wel het geval is).

Nadeel van de aanschaf van een SIM only abonnement en een losse mobiele telefoon is dat je al snel enkele honderden euro’s uitgeeft bij de aanschaf van de losse mobiele telefoon. Die moet je wel tot je beschikking hebben. Ook daar spelen verschillende partijen op in. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld zo goed als nieuwe Apple iPhone 5s toestellen te koop tegen een behoorlijk gereduceerd tarief (veelal aangeduid als Refurbished). Deze toestellen zijn bijna niet te onderscheiden van nieuwe toestellen en ook nog steeds van deze tijd.

Terug naar boven
Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn mobiele telefoon?

Er bestaan verschillende formaten SIM-kaarten. De eerste mobiele telefoons hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard (85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de Standaard SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je vooral terug in oudere toestellen. Enkele voorbeelden van (oudere) mobiele telefoons die gebruik maken van een Mini-SIM zijn:

 • Alcatel 10.16 Dual SIM
 • BlackBerry Bold Touch 9900
 • Nokia 230
 • Samsung Galaxy S2
 • Sony Xperia E

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de steeds kleiner wordende mobiele telefoons. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobiele telefoons. Micro-SIM kaarten passen meestal wel in oudere toestellen, terwijl nieuwe modellen veelal gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het is daarom van belang vooraf te bekijken welk Sim-kaart type in het toestel past die je van plan bent te kopen. We hebben niet voldoende ruimte om van alle mobiele telefoons aan te geven welk type Sim-kaart ze gebruiken, maar hieronder staat een lijst van de meest populaire mobiele telefoons en de Sim-kaart die daarbij nodig is.

Mobiele telefoons die een Nano-SIM kaart ondersteunen zijn o.a.:

 • Apple iPhone 5/5s/5c
 • Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus
 • Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus
 • Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus
 • Samsung Galaxy S6 en S6 Edge
 • Samsung Galaxy S7 en S7 Edge
 • Sony Xperia Z5, Z5 Premium en Z5 Compact
 • Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3+ en Z3 Compact
 • HTC One M8, HTC One M9 en HTC 10
 • HTC Desire 610 en HTC Desire 816

Mobiele telefoons die een Micro-SIM kaart ondersteunen zijn o.a.:

 • Apple iPhone 4/4s
 • Samsung Galaxy S3, S4 en S5
 • Samsung Galaxy Note 2, 3 en 4
 • Sony Xperia S en Z en Z2 series
 • Motorola Moto G3 en G4
Terug naar boven
Ik heb nog geen mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende mobiele telefoon waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobiele telefoon aan te schaffen, dan is het interessant om een los SIM-only abonnement af te sluiten.

De meeste providers bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (hoeveelheid data, minuten en sms-jes per maand) veelal identiek aan de inhoud van abonnementen waarbij naast het abonnement direct een nieuwe mobiele telefoon wordt geleverd. Een voorbeeld hiervan is Tele2. Je kunt bij hen een SIM-only abonnement afsluiten bestaande uit 1GB data en 100 minuten of sms’jes. Je kunt hierbij kiezen voor een looptijd van 1 maand of 24 maanden. Hetzelfde abonnement kun je ook afsluiten in combinatie met een mobiele telefoon. In dat geval is de looptijd automatisch 24 maanden.

Tevens zijn er aanbieders (providers) die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. En dus geen abonnementen waarbij tevens een nieuwe mobiele telefoon wordt geleverd. Een voorbeeld hiervan betreft Simyo. Op de site van Simyo kun je alleen SIM-only abonnementen afsluiten.

Aanschaf van een SIM-only abonnement heeft een aantal voordelen ten opzichte van de aanschaf van een abonnement inclusief mobiele telefoon. Je kunt aanzienlijk besparen op de kosten. Ook vind er geen BKR registratie plaats (voor de lening die je afsluit ten behoeve van de aanschaf van de mobiele telefoon). Het belangrijkste voordeel is misschien wel het feit dat je bij een SIM-only abonnement kunt kiezen voor een abonnement welke maandelijks opzegbaar is. Op deze manier zit je niet direct voor 1 of 2 jaar vast aan een abonnement. Je flexibiliteit om het abonnement stop te zetten of om over te stappen naar een andere provider wordt hiermee aanzienlijk vergroot.

Terug naar boven
Ik heb een goede SIM only aanbieding gevonden bij mijn huidige provider. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een SIM only abonnement uitgekozen en bent er zeker van dat je je contractuele verplichtingen van je ‘oude’ abonnement volledig bent nagekomen. Dat is goed nieuws.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen met je huidige provider of de partij via welke je het SIM only abonnement gaat afsluiten (bijvoorbeeld Belsimpel of GSMWeb), om door te geven dat je wilt overstappen naar het SIM only abonnement dat je hebt geselecteerd. Vervolgens zal je SIM only abonnement ingaan op het moment dat je ‘oude’ abonnement afloopt met een maximum van 30 dagen na afloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is mede afhankelijk van het moment waarop je doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde SIM only abonnement.

Bij de meeste providers kun je bovenstaande ook regelen door in te loggen op de pagina van je huidige provider. Wel zo gemakkelijk.

Overstappen naar een SIM only abonnement bij je huidige provider levert ook weer voordelen op. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten.

Terug naar boven
Welke providers bieden SIM only abonnementen aan?

SIM-only abonnementen worden aangeboden door diverse providers. Providers zijn onder te verdelen in netwerk providers en virtuele providers, ook wel MVNO's genoemd.

Een netwerk provider heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. In veel gevallen bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk provider. Nederland kent 4 netwerk providers:

 • KPN
 • T-Mobile
 • Vodafone
 • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtuele provider wordt vaak afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk provider. MVNO's richten zich veelal op een specifieke doelgroep. Zo zijn er in Nederland verschillende prijsvechters actief waaronder Ben, hollandsnieuwe, Simpel en Simyo. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn in Nederland:

 • Ben
 • hollandsnieuwe
 • Robin Mobile
 • Simpel
 • Simyo
 • Telfort
 • Youfone
 • Ziggo
Terug naar boven